Bovag: Bijna helft van leden kampt met omzetdaling

Autobedrijven, Bovag, Corona
Beeld: Pixabay

Een kwart van de achterban zegt veranderingen door te voeren aan de bedrijfsvoering vanwege de coronacrisis.

Het overgrote deel van de leden van Bovag (82,3 procent) zegt er vertrouwen in te hebben door de crisis heen te komen, zo blijkt uit de Bovag Coronameter, die de brancheverenging aan de vooravond van Prinsjesdag presenteert. In de negende Coronamonitor was dat 85,2 procent van de leden, waarmee het vertrouwen stabiel blijft, aldus Bovag. Ruim 23 procent voert veranderingen door in de bedrijfsvoering, waarbij het opstarten van nieuwe bedrijfsactiviteiten het meest genoemd wordt. 

bovag coronamonitor week37 bronbovag

Het aantal leden dat omzetverlies meldt, daalt naar 47,9 procent (was 58,9%). Het aantal ondernemers dat denkt afscheid te moeten nemen van personeel is gestegen: 24,7 procent tegenover 23,2 procent. Meer dan de helft van de achterban van Bovag maakt gebruik van de overheidsregelingen, waarbij 50,1 procent van de leden hulp nodig heeft bij een tegemoetkoming van de loonkosten. Daarnaast geeft 42,2 procent van de leden aan dat zij steun kunnen gebruiken voor de vasten lasten. 37 Procent hoopt op gunstige voorwaarden voor kredietverstrekking.

Het aantal leden dat verwacht binnen nu en drie maanden krediet nodig te hebben is, in vergelijking met de laatste Coronamonitor gedaald van 63,1 procent naar 5,5 procent.

Bron: Automotive management, Jeroen Vos